جدا از کارکرد مثبت خواه منفی واقعی شورایاری ها طی یک دهه گذشته (که نیازمند پژوهش های حقیقی و فارغ از غرض ورزی های معمول دیپلماتیک قلمرو است)، بحث بنیادی دیگری که مطرح می شود ماجرای فرایند رشد شورایارهاست. اینکه آیا شورایارها، این امکان را دارند که از پله شورایاری، به سمت ها و پست های دیگر حوزه مدیریت عمومی پرتاب شوند یا.؟ البته این بحث، در حوزه ساختارهای حزبی، ی، کارمند و نهادی اجتماع همچنین برازنده تبیین است.

تو این مورد، با دکتر امیر محبیان، لله دانشگاه و ممیز مسائل ی به گفت وگو نشسته ایم. محبیان با توجه بوسیله تأسیس حزب نواندیشان و نیز ریاست مرکز پژوهشی راهبردی آریا، تحلیل های جالبی از این ماجرا دارد.

* * * کسی که بتواند وارد شورایاری ها بشود، آیا این امکان از نظر ساختاری و غریزی برای او فراهم است که بتواند پست ها و موقعیت های دیگر را بی قراری تصاحب کرده و پیش برود؟

شورایاری ها شاید نخستین قدم درگاه انسانیت در سازوکار غرض گیری ها و تصویب مسئولیت ها تلقی شوند. امکان حضور و حکم در شورایاری طبعاً می تواند به عنوان گامی ارزشمند داخل درایت و درک و همچنین کسب تجربه درون مورد نحوه مدیریت عمومی بوسیله شمار جوی. معین است آنان که به مسئولیت مدنی می اندیشند می توانند از شورایاری ها مبدا کنند و درصورت مجهز بودن بسترها، به موقعیت های مربوط باینده هم دست یابند. به عنوان کارشناس ی و مشرف به فعالیت احزاب و نیز یک پژوهشگر حرفه ای در حوزه ت، فکر کردن می کنید فعالیت هایی از این مشت می تواند جایگزین لیس وجود احزاب حرفه ای در ایران و نیز رشد غریزی و پله به پله افراد در فرایند مدیریت اشتراکی و اجتماعی و دیپلماتیک بشود یا نه؟

رویکرد فعالیت های اجتماعی از برخی جهات با فعالیت های ی همپوشانی دارد، ولی با آن یکی زدودن. مرام احزاب دیپلماتیک کسب غلبه و حفظ آن است ولی مرام فعالیت های اجتماعی بیشتر خدمت دهی به اجتماع است و تا اینکه در جوامعی ت زده بجای اجتماع ما، برای ایجاد تضمین مثبت، فعالان اجتماعی می کوشند که از انگ فعالیت در راستای اهداف ی به دور باشند. هر چند بعید نیست که بعضی از فعالان اجتماعی بوسیله سوی اهداف ی بی آرامی خیز بردارند ولی وماً تلازمی میان آنها ازاله. پس تو پاسخ بوسیله سؤال شما، باید این تبیین و توجیه را مدنظر داشته باشیم. از دید ساختاری، داخل چه صورتی شورایاری ها بوسیله نشانی زیربنای حکمرانی و دمکراسی محلی، می توانند منجر به نمو افرادی که در این فعالیت ها شرکت می کنند، بشود؟

اگر سازوکار گزینش اعضاهایشورای شهر از میان اعضای شورایاری بود خواه شرط فعالیت در این سطح مطرح بود، حتماً شورایاری به مثابه سطر باید بیشتر موردتوجه صبر می گرفت و پیوستگی مثبتی می افتاد اما ظاهراً هم اینک این طور محو. در محل زندگی خودتان، تا زمان حال با شورایاران دیدار داشته اید؟ خیال می کنید ایرادات فنی این افراد و این ساختارها از حیث جامعه شناسی احزاب و جریان شریک شدن در دمکراسی چیست؟

شخصاً به برهان اشتغال م ارتباطی با اعضای شورایاری محلی که داخل آن زندگی می کنم، نداشته ام و چندان غصه از حیطه فعالیت آنها در اجرا فاتحه نیستم. البته از نگاه کلی و حرفه ای، داخل ضرورت و کار کننده وجود داشتن آن تردید ندارم. چرا؟

من معتقدم هر نظری که بر همکاری مردم در امور خودشان بیفزاید، طبعا کارگر و مسئولیت آفرین بوده و باید به آن احترام گذاشت.

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها